Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 15.1.2024

4 dôvody, prečo je tehlový obklad kráľom každého interiéru: toto ste o tehličkách možno nevedeli

Tehlový obklad Autumn v obývačke

Tehličky, ktoré kedysi dominovali výhradne na fasádach budov, čoraz viac vídať v interiéroch, kde nie sú len okrasným, ale aj praktickým riešením špecifických požiadaviek majiteľov.

Tehlový obklad – módny výstrelok alebo overená klasika? 


Tehla je súčasťou slovenských stavieb už viac ako 586 rokov. Zohrávala dôležitú úlohu pri výstavbách protitureckých pevností a pri prestavbách starších opevnení. Dnes je tehlový obklad populárnym prvkom v bývaní aj v komerčných priestoroch. Jeho tradičná estetika vyvoláva pocit prirodzenosti, čím reflektuje súčasný trend prepájania moderného dizajnu s históriou. Do akých miestností je vhodné tehlový obklad zakomponovať sme už spomínali v našom článku.
Teraz sa pozrime na to, prečo by tehlový obklad nemal chýbať ani u vás doma: 

Bohatý na farby 
 

100 % prírodný tehlový obklad neobsahuje žiadne umelé prímesi, napriek tomu ponúka širokú škálu farebných odtieňov. V Rustique sa snažíme, aby všetky naše kroky boli v súlade s trvalo udržateľným rozvojom. V ponuke máme viac ako 500 odtieňov tehál farbených výlučne prírodou. Čaro dosahovania rôznych farebných odtieňov spočíva v miešaní troch zložiek: voda, hlina a minerálne piesky a ich vypaľovaním na 1 100 - 1 200 °C.  

Tehlový obklad Oud Wijn
Použité tehličky pri realizácii: OUD WIJN

Originálny v textúrach


Vybrať si môžete tehlové pásiky rezané z ručne formovaných lícových tehál, ktoré majú jedinečnú vráskavú štruktúru alebo môžete siahnuť po pásikoch rezaných zo stredov tehál. Tie takisto ponúkajú zaujímavú štruktúru, a, ako štandardné tehlové obklady, majú zachované všetky vlastnosti, ako bezúdržbovosť či farebná stálosť. Od lícových pásikov s vráskavou štruktúrou sa líšia len navonok, preto u nás nájdete tieto tehlové obklady za zvýhodnenú cenu.

Tehlový obklad Toscane Antiek v kuchyni
Použité tehličky pri realizácii: TOSCANE ANTIEK

Univerzálny na použitie  


Ak sa rozhodnete pre obklad z tehál, isto oceníte jeho všestranné využitie – s veľkou istotou môžeme tvrdiť, že ak si vyberiete tehličky na fasádu, budú ideálne aj pre váš interiér a prispôsobia sa aj tým najuletenejším nápadom. Pozrite sa, ako kreatívne tehličky zakomponovali do svojho interiéru naši zákazníci.

Tehlový obklad Kastiel antiek v detskej izbe
Použité tehličky pri realizácii: KASTIEL ANTIEK
Tehlový obklad Kalahari
Použité tehličky pri realizácii: KALAHARI

Trvácny na celý život 


Životnosť každého obkladu závisí aj od spôsobu, akým bol na stenu uložený. Najoverenejší je spôsob ukladania pásika po pásiku. Naši majstri prispôsobujú veľkosť pásikov operatívne počas samotného procesu, aby zabezpečili dokonalú konzistentnosť jednotlivých prechodov medzi stenami. Ako tento proces prebieha si môžete pozrieť krok za krokom v našom návode na realizáciu tehlového obkladu.

Tehlový obklad Wit special v obývačke a v kuchyni
Použité tehličky pri realizácii: WIT SPECIAL

Vieme, aká dôležitá je správna voľba farebného odtieňa tehličiek, miesta, kam tehlový obklad umiestnite, aj koľko času strávite nad výberom tej správnej škárovacej hmoty, preto sa s radosťou podelíme o naše skúsenosti a odbornosť a celým procesom vás osobne prevedieme. 

Spojte sa s nami, spoločne zhmotníme váš sen o vysnívanom interiéri. 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!