Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 2.8.2021

Trendy interiér vďaka vkusným tehličkám: budete prekvapení, kam všade sa hodia

Rainbow wit

Hoci by sa mohlo zdať, že v zimných mesiacoch sa nedá uskutočniť žiadna realizácia či montáž tehlového obkladu, opak je pravdou. V dome je príjemne teplo a naši špecialisti sú v plnom nasadení. Kde všade sa naše tehlové obklady v interiéri pekne vynímajú? Len si to predstavte, vaša kuchyňa, kúpeľňa, spálňa, schodisko, krb, či obývacia izba získa nový rozmer. Stačí málo - napríklad jedna tehlová stena a nadobudnete pocit, že ste sa ocitli v celkom inom priestore. 

TEHLA AKO SRDCE ŠTÝLOVEJ KUCHYNE

Tehlový obklad v kuchyni vyčaruje dokonalú atmosféru tepla domova. Krásny priestor a efekt pôsobivého interiéru vďaka tehlovému obkladu môžete docieliť aj s menším budgetom. Výsledkom bude miestnosť ako z katalógu, ktorej veľa netreba. Tak ako pri kuchyni, kde bol použitý industriálne ladený tehlový obklad a minimalisticky ladená kuchynská linka. Oku lahodiaci výsledok, súhlasíte? 

img_6642.jpg
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW WIT

Prechod medzi kuchyňou a obývačkou, v ktorej trávime väčšinu nášho času s rodinou, môže vytvoriť „nosný“ prvok, ktorý dodá interiéru úplne iný rozmer. Ak farba tehlového obkladu ladí so zvyškom zariadenia, máte vyhraté! Menej v niektorých prípadoch môže byť aj viac, neváhajte a poraďte sa o použití tehlového obkladu priamo s nami! 

img_9851.jpg
Použité tehličky pri realizácii: FB GD

OBÝVAČKA: NAŠA KAŽDODENNÁ ODDYCHOVÁ ZÓNA

Mala by byť miestom, kde sa cítime príjemne. Po náročnom dni v práci sa väčšina dní končí v obývačke a preto je na vás, ako si ju vyšperkujete. Detaily sú dôležité a niekedy stačí tak málo! Čo by ste povedali na jednu stenu s výnimočným tehlovým lookom, na ktorú bude radosť pozrieť? Fascinovať vás bude napríklad táto na obrázku. Ak máte veľkú obývačku, môžete si dovoliť experimentovať aj tmavšími farbami. Ak vám chýbajú v priestore centimetre navyše, stavte na bledé farby, ktoré miestnosť opticky nezmenšia. Červená pálená tehla je klasika, s ktorou nikdy nič nepokazíte, rovnako tak s univerzálnymi svetlými tehlovými obkladmi. 

castello.jpg
Použité tehličky pri realizácii: CASTELLO

KÚPEĽŇA, V KTOREJ SA CÍTITE AKO NA DOVOLENKE

Nemusíte cestovať do ďalekých krajín, aby ste vypli a skvele zrelaxovali telo i myseľ. Vdýchnite do vašej kúpeľne prímorskú atmosféru. Napustite vaňu, pridajte bublinky, sviečky a ponorte sa do hĺbky svojich myšlienok pri pohľade na tehlovú stenu. Predstavte si, že sa za ňou skrýva more. V týchto zimných mesiacoch celkom hrejivá predstava, čo poviete? :)

Náš tip: Priamo do sprchy vám tehlový obklad neodporúčame, no na iné miesta v kúpeľni je tehla efektným riešením, ktoré je vítané. 

img_20180722_114754.jpg
Použité tehličky pri realizácii: PINTA

SCHODISKO AKO IKONA VÁŠHO INTERIÉRU

Schodisko vnorené do dizajnového tehlového obkladu? Voilà, cesta do inej dimenzie sa môže začať. Nebojte sa experimentovať. Často z najodvážnejšej myšlienky môže vzniknúť niečo unikátne. Podobne, ako sa nám podarilo vyčarovať neopakovateľné miesto pri nasledujúcej realizácii tehlového obkladu schodiska, ktoré lemuje tvrdé číre sklo. Hotová poézia a balzam pre oči i dušu.

purple_ges.jpg
Použité tehličky pri realizácii: PURPLE GESINTELD

SPÁLŇA AKO ZO SNA

A taká, o akej mnohí snívajú, môže byť realitou i u vás. Nezameniteľný vzhľad lícových tehál v spálni dopomôže k vášmu pokojnému spánku. Aj pri čítaní knižky v posteli atmosféru príbehu stena umocní. 

Náš tip: Obložte stenu za posteľou a vyzdobte ju rodinnými fotkami, prípadne unikátnym obrazom. Efekt bude naozaj pôsobivý! 

1024-683-max-3.jpg
Použité tehličky pri realizácii: HERMITAGE ANTIEK

KRB DODÁVA POHODU CELOROČNE

Je dominantným prvkom v dome, dodáva teplo a romantickú atmosféru kedykoľvek si to váš stav vedomia pýta. Klasika, červený tehlový obklad je ukážkou toho, že v jednoduchosti je krása a vizuálne krásno potrebujeme po celodennom strese a neustálom sa naháňaní. 

Nechcete obložiť krb? Obložte stenu za ním, budete prekvapení, aký veľký efekt toto riešenie urobí! Stačí  sa už len pohodlne usadiť, škrtnúť zápalkou a vypnúť.

1b9a0946.jpg
Použité tehličky pri realizácii: MONTANAdizajn: DT Interior design

Fasády dostanú od nás svoj nový šat hneď na jar, teraz sústredíme pozornosť do vnútra vašich domovov. To, že sa nedá robiť vonku, nás nezastaví. Robíme vo vnútri. Tešíme sa aj z malých realizácií! Aj vy môžete mať pocit nového, teplého domova, stačí vám na to len pár metrov štvorcových tehlového obkladu v obývačke, kuchyni či spálni alebo inom priestore vo vašej domácnosti.


Inšpirovali sme vás? Tak viac nečakajte a vyberte si tehlový obklad, ktorý vám bude spríjemňovať každodenný život a dodávať vášmu domovu osobitosť. Neváhajte nás kontaktovať mailom: bratislava@rustique.sk alebo na tel. čísle: 0908 979 676.

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!