Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 7.9.2024

5 tipov, ako premeniť záhradu na romantické miesto

Romantická terasa rodinného domu s tehlovou fasádou OUD ELST od Rustique.sk

Túžite po záhrade ako z romantického filmu? Vytvoriť príjemnú hrejivú atmosféru v záhrade či na terase rodinného domu nie je vôbec zložité. Inšpirujte sa 5 tipmi, s ktorými raz dva zmeníte každý vonkajší priestor na romantické miesto ako stvorené na oddych. Či už máte menšiu záhradku alebo rozľahlý pozemok, s týmito nápadmi to určite zvládnete.

Romantická záhrada by mala poskytovať pocit intimity. Zákutia na ničím nerušené rozhovory, miesta na relax po náročnom dni. Vytvoríte ich pomocou živých plotov alebo múrikov, či stien z prírodných materiálov. Medzi také patrí aj tehla.

Tehlové ploty a múriky vám umožnia oddeliť časti záhrady a zároveň pôsobia veľmi estetickým dojmom. Obklady do exteriéru a dlažby z tehál sú navyše extra odolné a trvácne.

Terasa rodinného domu s tehlovým múrikom z obkladov TERRA COTTA od Rustique.sk
Oddelenie terasy od záhrady múrikom prinesie pocit súkromia. Prírodná tehla vnesie hrejivý pocit domova. Na túto realizáciu terasy z tehlových obkladov si klient zvolil oranžové tóny tehličiek TERRA COTTA.

5 tipov na vytvorenie romantickej atmosféry v záhrade


1.        Kvetinové záhony a zeleň

2.        Vodné prvky

3.        Osvetlenie

4.        Dlažba v záhrade

5.        Pohodlné sedenie

1. Kvetinové záhony a zeleň

Aj vo vás vyvolá predstava pikniku v starom sade či vinohradoch pocit nostalgie a romantiky na francúzskom vidieku? Navodiť útulný pocit v záhrade môžete v každej záhrade, aj v úplne novej. Vysaďte zelené živé ploty a záhony kvetín. Plochy lúčnych kvetov, levanduľou lemované chodníky z tehlovej dlažby, kvetináče na terase, to všetko vám pomôže vytvoriť príjemnú atmosféru.

 Rodinný dom s chodníkom z tmavej tehlovej dlažby od Rustique.sk
Kontrastná kombinácia tmavej dlažby z tehál TERRA ANCONA ANTICA a fasády z prírodných materiálov, tehlového obkladu TERRA COTTA a dreva, dodáva exteriéru tohto rodinného domu unikátny vzhľad.

2. Fontány a záhradné jazierka

Upokojujúci zvuk vody aj pohľad na tichú vodnú hladinu pôsobia ako balzam dušu. Umiestnite v záhrade vodné prvky, napr. fontánky alebo menšie jazierko s vodopádom. Jazierko posiate leknami, pod ktorými plávajú drobné farebné rybky, je ako stvorené na dlhé letné večery a pozorovanie hviezdnej oblohy. Cestu a chodníky okolo jazierka môžete vytvoriť z tehlovej dažby, ktorá zvládne vlhkosť aj všetky vrtochy počasia. Naši špecializovaní odborníci radi poradia, ako postaviť chodník na záhrade.

Záhrada s jazierkom okolo rodinného domu s tehlovým obkladom PURPLE od Rustique.sk
Na fasádu rodinného domu a tehlový plot je použitý tehlový obklad PURPLE.

3. Solárne svetlá aj svetlo sviečky

Ku kľúčovým prvkom pre vytvorenie romantickej atmosféry patrí aj osvetlenie. Hoci si tradične romantiku spájame so svetlom sviečok, medzi ekologické a veľmi estetické riešenie záhradného osvetlenia patrí aj využitie solárnych svetiel. Pozdĺž chodníkov v záhrade rozmiestnite lampy, na terasu alebo konáre stromov rozvešajte svetelné reťaze s drobnými svetielkami alebo girlandami zo žiaroviek. K romantickej večeri môžete pridať už spomínané sviečky. Budete sa cítiť ako vo filme.

4. Chodníky z tehál a ploty s tehlovým obkladom

Využitie prírodnej tehly v záhrade je široké. Pre svoju životnosť, odolnosť voči poveternostným vplyvom a nenáročnú údržbu predstavuje tehla ideálnu voľbu do exteriéru. Jej originálny vzhľad vás prenesie do Stredomoria či na francúzsky vidiek. Pre vytvorenie romantickej atmosféry odporúčame zemité alebo typické červeno-oranžové odtiene tehličiek. Prečítajte si tiež ako s pomocou tehly dokážete vytvoriť doma  mediteránsky štýl.
Na chodníky aj olemovanie záhonov s kvetmi a zeleňou sa výborne hodí práve tehlová dlažba. Pozrite si rôzne spôsoby, ako položiť dlažbu v záhrade. Využitím tehlových dlažieb a obkladov dodáte záhrade autentický vzhľad.

Rodinný dom s tehlovým obkladom fasády a dlažbou z tehál od Rustique.sk
Táto kombinácia kontrastných prírodných odtieňov vás očarí. Ako by vyzerala na vašom domčeku? Na realizáciu fasády a plotu je použitý tehlový obklad TOSCANE ANTIEK, k nemu si klient zvolil dlažbu z tehál TERRA VERONA ANTICA.

5. Pohodlné záhradné sedenie

Aby ste si oddych v záhrade mohli naplno vychutnať, nezabudnite si zvoliť komfortné záhradné sedenie. Sedaciu súpravu doplňte o pohodlné vankúše a deky. Na stôl postavte kyticu kvetov, položte knihu či poháre na víno. Sú to práve tieto drobné detaily, vďaka ktorým bude vaša záhrada alebo terasa z tehlových obkladov ešte viac nezameniteľná.

Terasa rodinného domu s tehlovým obkladom na fasáde BRONSEO od Rustique.sk
Premýšľate, ako oživiť záhradu a prepojiť eleganciu s funkčnosťou? Skúste to s tehlou! Obľúbenou voľbou sú napríklad aj tieto tehlové obklady BRONSEO.

Pre ešte viac inšpirácie si pozrite naše realizácie alebo navštívte RUSTIQUE výstavný park s tehlovými obkladmi.

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!