Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 2.8.2021

Tradície v modernom šate: vdýchnite svojmu bývaniu nový štýl "starou" tehlou!

Toscane antiek

Páči sa vám domácnosť v tradičnom duchu pripomínajúca doby dávno minulé, alebo by ste radi ozvláštnili váš moderný príbytok výrazným prvkom? Potrebujete na stene zakryť nedostatky? Riešením je tehlový obklad. To, že je tehla večná, dokazuje aj fakt, že starí Rimania vybudovali z tehál pred tisícročiami impérium, ktoré stále stojí. Kedysi sa tehly vyrábali ručne, od 19. storočia sa prešlo na strojovú výrobu, no charakteristiky ako obité hrany, nerovný povrch a farebnosť sa zachovali dodnes. Ak chcete doma docieliť originálny a autentický ráz, uchmatnite si kúsok inšpirácie v našom blogu.
 

LONDON LIGHT

Tehlové obklady s patinou perfektne osviežia každý – aj moderný interiér. Zemité odtiene obkladu London Light dokonale doplnili charakter celého bytu, ktorý síce neoplýva veľkou plochou, no rozdeľovacia stena v tehlovom duchu bola čerešničkou na torte útulného apartmánu. Oceňujeme využitie tehly v kuchyni – jej bezúdržbovosť hrá každej gazdinke do karát. Zjednodušíte si ňou život aj vy?

blog_london_light_18@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: LONDON LIGHT

TOSCANE ANTIEK

Závan Provensálska – cítite ho aj vy pri pohľade na túto pôsobivú, útulnú realizáciu s použitím „antického“ tehlového obkladu TOSCANE ANTIEK? Obité hrany, nerovný povrch a rozmanité odtiene jemných, zemitých farieb vytvárajú spolu s vybavením domu efektnú súhru všetkých prvkov. Práve defekty sú to, čo vytvára ten „správny“ starotehlový efekt. V realizácii, ktorá vniesla závan minulosti do spálne i kuchyne, kde vládne originalita a autentickosť – súhlasíte?  

blog_toscane_antiek_9@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: TOSCANE ANTIEK

ANTICA OUD ROUGE

Svoje antické prevedenie má priamo v názve. Typická tehla – presne tak by sa dal charakterizovať tehlový obklad ANTICA OUD ROUGE – klasika, ktorá pozdvihne každý interiér.
Nebojte sa farieb a najmä, zabudnite na tie umelé!  Tehly od Rustique získali svoju nezameniteľnú farebnosť vďaka obsahu rôznych hlín, minerálnych pieskov a v neposlednom rade vďaka vypaľovaniu pri vysokých teplotách. Tehličky nezmenia svoj odtieň, nevyblednú a každá jedna z nich je jedinečná. Táto realizácia je dôkazom toho, že byt v ktorom dominuje práve tehlový obklad, je všetko, len nie fádny. Zariadenie v kontraste so „starou“ tehlou je zásahom do čierneho!

blog_antica_oud_rouge_11@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: ANTICA OUD ROUGE

ANTICA BEIGE

Obité hrany, autentická štruktúra a rustikálne ladený exteriér – nech žijú tehlové fasády a tehlové prvky, ktoré priam sálajú útulnosť, nonšalantnosť a eleganciu zároveň. Jemné akcenty ANTICA BEIGE sú stávkou na istotu v každom príbytku, ktorý má potenciál budiť pozornosť. Láka vás bezstarostnosť? S tehlou sa zbavíte všetkých starostí – uchováva si svoju hodnotu a je prívetivá k matke prírode!

blog_antica_beige_10@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: ANTICA BEIGE

LONDON LIGHT

Polyfunkčné domy, biznis centrá i administratívne budovy či vznikajúce komplexy – využitie tehlového obkladu je nekonečné. Realizácia, pri ktorej bol použitý rad LONDON LIGHT je ukážkou toho, že aj s jemnou farebnosťou dokážete vytvoriť „wow” efekt. Ak túžite docieliť starotehlový vzhľad, rozhodne stavte na niektoré z našich antických druhov s obitými hranami a autentickým prevedením.  

blog_london_light_32_0@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: LONDON LIGHT

RED KASTEEL ANTIEK

Na želanie (a na počkanie) vytvoríme interiéry, ktoré si vy – naši zákazníci predstavujete a pomôžeme vám zrealizovať domácnosť presne podľa vášho vkusu. Aj pri tejto realizácii sme sa držali prianí a požiadaviek nášho klienta, ktorý si žiadal vystúpenú škáru a efekt „Jánošíkovskej izby“. O tom, či sa nám podarilo vytvoriť efekt čias minulých, asi netreba pri pohľade na obklad RED KASTEEL ANTIEK na stenách v priestore, dlho rozmýšľať. Napokon, to že tehla pripomína dávne časy, vystihuje aj jej názov – RED KASTEEL ANTIEK.

blog_red_kasteel_antiek_1@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: RED KASTEEL ANTIEK

MONTANA

Keď sa povie romantická usadlosť – dokonale ju odzrkadľuje práve realizácia, kde bol použitý obklad MONTANA. Zdobí stenu v spálni, dominuje aj v obývačke a poslúžil aj ako fasáda krbu. Provensálsky štýl je maximálne v kurze a nikdy nevyjde z módy – svedčí o tom aj jeho využitie v súčasnosti i pár storočí naspäť.

blog_1b9a0915@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: MONTANA, dizajn: DT Interior design

RED KASTEEL ANTIEK

Túžite po štýlovom, modernom pracovnom prostredí? Chcete si vytvoriť reprezentatívny office ako stvorený na rokovania a stretnutia s partnermi či klientmi? Aj v modernom office priestore dokážete docieliť útulnú a príjemnú atmosféru vďaka starotehlovému efektu. Tušíte správne, poradíme vám staviť na 100 % prírodný tehlový obklad, ktorý si nevyžaduje špeciálnu údržbu a stále vytvára želaný dojem. Tehla má šmrnc, využite ju na jednej hlavnej stene alebo ňou obložte viacero plôch!

blog_red_kasteel_antiek_6@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: RED KASTEEL ANTIEK

HERMITAGE ANTIEK

„Náš perníkový domček ako z rozprávky” – tak túto realizáciu s využitím autentického obkladu HERMITAGE ANTIEK s farebnými odchýlkami a nerovným povrchom – nazvala samotná majiteľka. Práve surovosť a pravosť tehly z nej robia jeden z najlukratívnejších a najvyhľadávanejších materiálov vôbec. Je efektný, štýlový, odolný a bezúdržbový – čo viac si priať?

blog_img_8107@single-portrait.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: HERMITAGE ANTIEK

HERMITAGE ANTIEK

Moderný apartmán dostal originálny vzhľad aj vďaka tehlovému obkladu HERMITAGE ANTIEK, ktorý sa pýši svojim fľakatým povrchom a v kombinácii s bledou škárovacou hmotou dostáva ešte väčší šmrnc. Stelesnenie spojenia „starého s novým“ je práve tento typ obkladu, ktorý patrí právom medzi tie najobľúbenejšie.

blog_1b9a8160_0@single-landscape.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: HERMITAGE ANTIEK

TOSCANE ANTIEK

Máte podobne ako majitelia tohto malého bytu voľnú plochu na chodbe? Neváhajte a oživte ju tehličkami, nič lepšie ani urobiť nemôžete. TOSCANE ANTIEK je obklad, ktorý si vás získa svojou autenticitou a eleganciou zároveň už pri samotnom vchode do domu. Náš tip? Zvoľte k nemu bielu alebo svetlú „škárovku“, exkluzívny dojem na seba nenechá dlho čakať.

blog_toscane_antiek6407@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: TOSCANE ANTIEK

HERMITAGE ANTIEK

Cítite v tomto štýlovom apartmáne mužský akcent? Keď sa exkluzívnosť samotného zariadenia spojí s výberom starotehlového obkladu HERMITAGE ANTIEK, výsledkom nemôže byť nič iné len pôsobivá súhra, farieb a materiálov v priestore. Svoje originálne prevedenie má tento obklad priamo v mene – ANTIEK. Napriek poobíjanému looku obkladu nestratil tento dômyselný byt modernosť a sviežosť. Mimochodom, vedeli ste, že životnosť tehly ako takej je až 125 rokov?

blog_img_0034_0@single-landscape.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: HERMITAGE ANTIEK

TEXAS

Hladký povrch týchto tehličiek odráža ich variabilitu. Tento populárny prírodný materiál vynašli ešte Rimania a odvtedy patrí tehla k najvyužívanejším stavebným a obkladovým prvkom. Využijete ju v interiéri i v exteriéri – pri realizácii s druhom TEXAS bola tehla využitá na stavbu oporných stĺpov, plotu aj ako obklad na odvetranej fasáde, majiteľ silu a odolnosť tehly využil aj na realizovanie dlažby. Čisto prírodný produkt dokonale ladí so zeleňou v záhrade, súhlasíte?

img_7642.jpg
 Použité tehličky pri realizácii: TEXAS

ANTICA BEIGE

Jemnosť a pôsobivá elegancia – presne to odzrkadľuje „antický“ obklad ANTICA BEIGE so starotehlovým efektom. Napokon, aj tento druh tehál má výraz „antica” v názve.  Jej nenútené, púdrové akcenty sú maximálne univerzálne, a tak, ako ich využijete v tradičnom interiéri, tak zahrajú aj v tom modernom. Napokon, realizácia, ktorej okrem tehly dominuje aj moderné zariadenie, je toho živým príkladom. Všimnite si ako obklad dokonale dotvoril atmosféru nielen v obývačke ale aj v kuchyni, ktorá je s ňou spojená. 

antica_beige_2.jpg
Použité tehličky pri realizácii: ANTICA BEIGE

RED KASTEEL ANTIEK

Ako z rozprávky! Stará tehla s červeným akcentom je odzrkadlením rustikálneho štýlu, ktorý sa perfektne vyníma aj v exteriéri. Bezúdržbové prvky sú v dnešnej uponáhľanej dobe stávkou na istotu – jedným z nich je aj tehlový obklad RED KASTEEL ANTIEK, ktorý má svoje starodávne prevedenie aj v názve. A že význam svojho mena spĺňa do bodky, je už zrejmé pri pohľade na nepravidelný tvar tehličiek, unikátnu a rôznorodú farebnosť i nerovný povrch. Práve tieto „defekty“ vytvárajú starotehlový efekt, po ktorom v dnešných moderných časoch túžime mnohí.

blog_red_kasteel_antiek_7_0@single-landscape.jpg
Použité tehličky pri realizácii: RED KASTEEL ANTIEK

Nové & starotehLOVÉ 

Antický look je mixom toho najlepšieho z minulosti a prítomnosti. Skrýva v sebe síce tradičné hodnoty a návrat ku koreňom, nebojí sa ich však priniesť v novom duchu. Výber tých najzaujímavejších tehličiek v prevedení s patinou a kúsky v starohlovom efekte, nájdete aj v našej aktuálnej kampani  –  antickej kolekcii z dielne RUSTIQUE.

 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!