Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 2.8.2021

Tehla obývačke dodá šmrnc: kam ju použiť a aký typ zvoliť?

Montana

Tehla je prvkom, ktorý je nesmrteľný. Vydrží celé generácie, vyzerá efektne a dokáže v interiéri doslova divy! Nepreháňame – stačí vám jedna stena, aby vaša domácnosť vyzerala ako z magazínu o bývaní. Ako docieliť, aby tehla vo vašej obývačke vynikla čo najviac?

Tehla sa dá použiť naozaj všade. Na stenu za televíziou, môže byť rozdeľovacím prvkom medzi jedálenskou a obývačkovou časťou, môže „svietiť“ na samostatnej stene, ktorá je dominantou celého priestoru. Ak máte radi netradičné riešenia, tehlový obklad nemusí zdobiť ani celú stenu, je len na vás, ako si obkladom vynovíte priestor. A že fantázii sa medze nekladú nie je len klišé, je to fakt, ktorý je v interiérovom dizajne naozaj silným aspektom.

Aké sú vaše možnosti v rámci použitia tehly v obývačke? Pokojne si sadnite a vychutnajte si naše nápady.

1b9a3472.jpg
Použité tehličky pri realizácii: PICO

Dominantný obklad do veľkorysých obývačiek

Veľkosť rozhoduje! Pri výbere tehlového obkladu pamätajte na to, že výrazný, tmavý obklad sa hodí najmä do veľkých miestností, kde centimetre nehrajú žiadnu úlohu. V opačnom prípade by ste síce mali pôsobivý obklad, no váš domov by pôsobil o poznanie menšie. Kam ho môžete umiestniť vždy, je exteriér – napríklad na fasádu, plot alebo ho použite pokojne aj ako materiál na stĺpy.

Tmavý obklad v obývačke pôsobí doslova lahodne a je perfektným riešením v elegantných a minimalisticky ladených domácnostiach. Ak hovoríme o čerešničke na torte – tou je v štýlovom bývaní práve výrazný obklad v tmavých tónoch. Extravagantne pôsobiace obklady skvelo ukážu aj v loftových bytoch, kde môžu okrem obývačky zdobiť aj okolité steny a vôbec to nebude priveľa.

1b9a9485.jpg
Použité tehličky pri realizácii: KASTIEL ANTIEK

Jemné svetlé tóny sú univerzálnym riešením

Túžite po tehličkách do obývacej izby, no neviete si z mnohých možností vybrať? Ak zvolíte svetlý obklad, nikdy nič nepokazíte, práve naopak – priestoru dodáte punc noblesy. Tehly sú perfektným oživením každej obývačky – dôležitým momentom je výber umiestnenia efektného tehlového obkladu.

Ak máte malý byt, tehly sa vzdávať nemusíte, stačí ak si vyberiete z našej pestrej palety tehál v bledých odtieňoch. A že ich nemáme málo, o tom sa môžete presvedčiť sami na našom webe rustique.sk alebo priamo v bohato vybavenom showroome v Podunajských Biskupiciach. Radi vás nim prevedieme a nájdeme riešenie presne pre vašu obývačku. S tehlovým obkladom bude vyzerať tip top, o tom niet pochýb.

1b9a2453_0.jpg
Použité tehličky pri realizácii: HUBERTUS SNOWDUST

Tehla môže byť aj nenápadným prvkom

S tehlou sa dá doslova čarovať. Ak patríte k milovníkom tehál, no radšej počas pozerania televízie zrakom spočiniete na bielej stene bez tehličiek, máme pre vás riešenie. Umiestnite pôsobivý tehlový obklad za sedaciu súpravu. Tehly sa vzdávať nemusíte – stačí jej nájsť to „správne“ miesto. Nemusí zdobiť ani každú stenu, vy si obývačku môžete zútulniť napríklad len pásom tehál, ktorý dodá miestu cveng a nebude pôsobiť „preplácane“. Čo by ste povedali na tehlové „stĺpy“ v obývačke? Takéto riešenie je cenovo dostupné a mimoriadne pôsobivé. Za málo peňazí veľa muziky – áno, aj tak by sa toto tehlové osvieženie priestoru dalo nazvať.

img_9845.jpg
Použité tehličky pri realizácii: FB GD

Menej je viac pri tehle (ne)platí

Tehly nemusí byť veľa. Môžete ju použiť na jednu stenu, na časť krbu, okolo dverí či okien. Stačí malý efektný prvok, ktorý dotvorí celkový vzhľad domácnosti. Niektoré domácnosti ani veľa tehly nedovoľujú kvôli rozmerným oknám, no keď sa chce, všetko sa dá – tehlové obklady môžu zdobiť len niektoré časti miestnosti a výsledok je napriek tomu veľmi efektný. 

1b9a0869.jpg
Použité tehličky pri realizácii: MONTANA, dizajn: DT Interior design

A čo by ste povedali na tehlu v zimnej záhrade? Je to priestor, ktorý vám vie vyčariť úsmev na tvári a radosť v srdci celoročne, oplatí sa ho skrášliť. Oživenie tehličkami je vždy dobrá voľba. Tento nápad si získa každého! 

img_7035.jpg
Použité tehličky pri realizácii: BRONSEO

Klasika v podobe osudovej červenej

Nemáme na mysli rúž, hovoríme o červenej pálenej tehle, ktorá je klasikou a elegantným riešením do každého interiéru a exteriéru. Perfektne vydá napríklad ako tehlový obklad na krbe, ktorý je umiestnený v strede miestnosti. Nechcete obkladať krb? Obložte stenu za ním – toto riešenie je veľmi nápadité a originálne, napokon, presvedčte sa sami.

1_terra_cotta_krb.jpg
Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

Aká škárovacia hmota, taký dojem

To, či pri obklade použijete svetlú alebo tmavú škárovaciu hmotu, je veľmi dôležité z hľadiska výsledného efektu. Ak stavíte na kontrast, docielite industriálny efekt, ak pôjdete cestou „tón v tóne“, vytvoríte náznak elegancie. Kombinujte a nájdite perfektný výsledok – inšpirácie ponúkame neúrekom práve u nás vo výstavnom parku v Podunajských Biskupiciach. Ocitnite sa jedným kliknutím v našom showroome.

showroom.jpg

Nemáte čas cestovať do Bratislavy?  

Dohodnite si s nami „online tour“ a pozrite si rozdiely medzi škárovacími hmotami a tým, čo dokážu. Veľmi surovým, autentickým vzhľadom pôsobí obklad bez použitia škárovacej hmoty. Toto riešenie však odporúčame len do interiéru, do exteriéru na fasádu bez škárovacej hmoty odporúčame len celé tehly. 

img_9744.jpg
Použité tehličky pri realizácii: TOSCANE ANTIEK

 

Tehla sa hodí jednoducho do každej obývačky, stačí si vybrať obklad, ktorý ladí so zvyškom interiéru a realizovať ju tak, aby podčiarkla štýl celej domácnosti.

Nájdite si aj vy váš tehlový obklad RUSTIQUE – už pár metrov štvorcových dokáže urobiť veľký efekt. Tehličky ponúkame už od 25 eur za meter štvorcový, nová idea alebo oživenie vašej domácnosti vás finančne neodrovná a obkladom od nás doslova zabijete dve muchy jednou ranou. Stavte na kvalitu, stavte na RUSTIQUE! 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!