Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 22.12.2021

Realizácie v štýle 50 odtieňov sivej: sivá neomrzí, sivá vás dostane!

50 odtieňov sivej

Spomínate si na celosvetový trhák 50 Shades Of Grey? Pre našu novú kolekciu sme si požičali tento legendárny názov, ktorý jasne poukazuje na to, že sivá je zásahom do čierneho v každom svojom odtieni. Máme pre vás hneď 11 dôkazov – výber 11 tehlových prevedení, ktoré nemožno nazvať inak ako HOT.
 

Nenápadné riešenie, ktoré vám vyrazí dych

Ako z hollywoodskeho filmu! Presne tak pôsobí bývanie, kde je centrom pozornosti nielen špecifická, minimalistickáarchitektúra v ultra modernom duchu, ale aj nenápadný, no pritom signifikantný tehlový obklad AKITA. Na fasáde pôsobí komorne, napriek tomu, že interiér je tvorený betónovými panelmi. Terasa v tehlovom duchu vytvára dokonalú harmóniu celého obytného domu.

akita
Použité tehličky pri realizácii: AKITA

Pôsobivé teplo domova

Tehla v obývačke i v kuchyni je riešením, na ktoré sa nedá nič iné, len súhlasne prikývnuť – dobrá voľba! Najmä ak sa použije príjemný, viacfarebný obklad LONDON LIGHT, je tento výber vždy stávkou na istotu. Hrejivý pocit bezpečia je synonymum harmónie, ktorú do priestoru tehla vnáša. Súhlasíte?

london light
Použité tehličky pri realizácii: LONDON LIGHT

Tehla, ktorá hrá prvé husle

Ak sa rozhodnete vo vašej domácnosti staviť na obklad RAINBOW ANTRACIET, musíte sa pripraviť na to, že tento dominantný obklad ostatné prvky v priestore posunie do úzadia, aby mohol naplno vyniknúť. Výrazný tehlový obklad za obývacou stenou dokonale korešponduje s obkladom vo vstupnej hale, ktorý smeruje na horné podlažie. Vizuálne i prakticky ide o jemný, no dizajnérsky prepracovaný prvok, ktorý si zaslúži pozornosť. Získal si aj vás?

rainbow antracit
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW ANTRACIET

Podmanivý dizajn pre každý priestor

Dizajnová reštaurácia v kúpeľnom meste získala svoju grandióznu podobu vďaka tehlovej fasáde LONDON LIGHT. V obklopení zelene sa tehla stáva nezameniteľným prvkom, ktorý dokáže miestu vdýchnuť noblesu i povestnú štipku grácie. Ak ste doteraz hľadali budovu, ktorá by u vás vyvolala wow efekt, práve ste ju našli.

London light
Použité tehličky pri realizácii: LONDON LIGHT

Keď je „chladná“ sivá teplou

NEVADO ORANGE síce obsahuje sivé akcenty, no napriek tomu pôsobí hrejivo a útulne. Ak túžite po bývaní, ktoré bude synonymom pôsobivého štýlu, tento druh tehlového obkladu bude pre vás tým pravým orechovým. Všimnite si tú dômyselnú súhru zelených dverí a okeníc s tehlovým obkladom. Jedným slovom – bomba!

nevado orange
Použité tehličky pri realizácii: NEVADO ORANGE

Zaostrené na detaily

Ako podľa pravítka – každá hrana dokonale korešponduje, minimalizmus v tomto bývaní ašpiruje na dokonalý perfekcionizmus. PICO v strede záujmu – ladí so zvyškom exteriéru tak dokonale, že si iný obklad v sivých tónoch na tomto mieste ani nevieme predstaviť. Tehly, ktoré sa opakujú v monotónnom, no nie nudnom prevedení, pôsobia ako symfónia na všetky vaše zmysly.

pico
Použité tehličky pri realizácii: PICO

Bývanie „al dente”

HUBERTUS SNOWDUST zohral v tejto realizácii hlavnú úlohu – a musíme povedať, že sa jej zhostil naozaj bravúrne. Príjemný domček, v ktorom všetko sedí, ako má, potreboval jediné – výrazné tehlové detaily, ktoré ho povýšia na unikátnu stavbu. Realizácia sála neopakovateľnou, príjemnou atmosférou, vďaka teplo evokujúcim tehličkám. Podarila sa na jednotku, však?

hubertus snowdust
Použité tehličky pri realizácii: HUBERTUS SNOWDUST

Extra trieda

Interiér bistra získal štýlový, originálny šat vďaka neprehliadnuteľnému tehlovému obkladu RAINBOW SNOWDUST. Nebudeme si klamať, tento obklad si podmaní každého, dokáže na seba strhnúť v interiéri aj v exteriéri všetku pozornosť. Svojská patina, autentickosť a kombinácia s tmavou škárovacou hmotou robí divy. Trúfli by ste si na takýto prvok aj u vás doma?

rainbow snowdust
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW SNOWDUST 2

Neopakovateľný obklad? Vuurwit!

Zakaždým ním docielite iný efekt, každá tehlička je totiž iná a jedinečná. Tento druh tehál fandí najmä rustikálnym a tradičným domácnostiam – viď táto vydarená realizácia, kde drevo v kombinácii s tehlou vytvorilo harmóniu prírodných prvkov v každom detaile. Ako však veľmi dobre viete, fantázii sa medze nekladú a v dnešnej dobe sa oplatí kombinovať aj zdanlivo nekorešpondujúce prvky. Originálny štýl docielite spájaním moderného s tradičným, rovnako tak romantické motívy oku lahodia s provensálskym štýlom. Vyberajte a kombinujte!

vuurwit
Použité tehličky pri realizácii: VUURWIT

Hravosť prvkov

RAINBOW SNOWDUST hrá do karát všetkým, ktorí si potrpia na unikátnosť. Patina, autentickosť a hravosť tejto tehly je zárukou spokojnosti tých, ktorí vedia, že byť originálnym, sa v dnešnom svete ráta niekoľkonásobne. Podobne ako tehlové pásiky VUURWIT, aj tento obklad tvoria tehly, v ktorých nikdy nenájdete dve rovnaké. Spestriť si jedáleň jedinečným obkladom, bol rozhodne dobrý nápad. Dáte mu šancu aj vy?

rainbow snowdust
Použité tehličky pri realizácii: RAINBOW SNOWDUST 2

Všetko, len nie sivá myš

Bývanie, v ktorom bol použitý obklad LONDON DARK, získalo vďaka tehle charakteristický ráz a okamžite sa zmenilo na priestor, ktorý je všetko, len nie nudný. Tehlový obklad v sivých akcentoch nie je jednotvárny, naopak, vďaka rôznym odtieňom sivej dostal priestor osobitný šmrnc. Obývačka, ktorej steny pútajú pozornosť? Doprajte jej štýlový prvok v podobe vkusných tehličiek LONDON DARK.

london dark
Použité tehličky pri realizácii: LONDON DARK

 

Sivá farba sa miestami považuje za nudnú a fádnu. Neverte tomu! Aj keď sa oblečiete do šedej od hlavy po päty, budete nesmierne chic, len treba vedieť, ako na to. Ak zvolíte správnu kombináciu jednotlivých prvkov, bude vaše bývanie pôsobiť sofistikovane a elegantne. Sivá je symbolom ušľachtilosti, kultivovanosti.

 

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!