Inšpirácie s tehlovým obkladom a tehlovými dlažbami | Rustique blog | 6.11.2023

Prezlečte svoj domov do farieb jesene: tieto vrúcne odtiene sú hitom celoročne!

Tehlový obklad Mystique na rodinomm dome

Nech žije teplo, svetlo a pohoda! Vrúcne tehlové farby kompenzujú chladné počasie, ktoré je pre jesenné ročné obdobie príznačné. Tým však nechceme ani len naznačiť, že tehle nepristane aj jar, leto či zima. Tehla je nadčasová, tehla je (skoro) večná. Ikonická červená, nonšalantná hnedá, teplá oranžová, slnečná žltá, lahodná karamelová a všetky odtiene čokolády – dokonca aj tá s fialovým podtónom – taká je RUSTIQUE jesenná tehlová paletka, ktorá rozžiari exteriér aj interiér každej domácnosti.

Iba na jeseň? Tehla je láska na celý život. Doslova.
 

Farby jesene do domova vnesú pocit tepla a pohody. Paleta týchto sýtych odtieňov tehlových obkladov – či už je to nesmrteľná TERRA COTTA alebo KAMELEON, pristanú rovnako elegantným mestským rezidenciám, ako aj mediteránsky ladeným vidieckym stavbám. Domácnosti s hnedými farbičkami v tónoch koňakovej, karamelovej alebo horčicovej pôsobia elegantne a útulne zároveň.
Osudový VIOLET osloví milovníkov vidieka a tradícií, perfektne vynikne aj v boho štýle, nesie v sebe silný prísľub elegancie. Avšak, tehlové variácie a silu jednotlivých odtieňov je ťažké generalizovať, v konečnom dôsledku aj tak závisí len na pocite, ktorý vo vás tehlová domácnosť zanechá. Na 99 % vieme už teraz povedať, že tehličky v týchto farbách evokujú príjemné jesenné emócie! Stavíme sa?

Vznešená červeň
 

Fasáda, ktorá je neprehliadnuteľná a jej tóny vo vás vyvolajú príliv endorfínov na prvý pohľad. KAMELEON tehlový obklad ako súčasť tejto unikátnej realizácie ponúka viac možností v jednom šate, podobne ako je jeseň bohatá na stovky odtieňov farieb. Uveličí svojou veľkoleposťou a eleganciou vás zároveň vráti späť do reality. Grandiózne riešenie, ktoré pripomína uvoľnený BOHO štýl.

Tehlový obklad Kameleon
Použité tehličky pri realizácii: KAMELEON

Jesenné farby zeme
 

Mysticky príťažlivé – presne také sú dva susediace domy v Šamoríne, ktoré zdobia naše tehličky MYSTIQUEModerný vs. klasický vzhľad – aj také možnosti ponúka tehlový obklad. Stavby pre jednu rodinu a dve rôzne generácie majú spoločného menovateľa – MYSTIQUE, ktorý sa nesie v teplých farbách zeme

Tehlový obklad Mystique
Použité tehličky pri realizácii: MYSTIQUE

Romanticky hrejivé odtiene oranžovej
 

Starotehlový outfit tehličiek RED KASTEEL ANTIEK premenil klasický vidiecky dom na rozprávkové bývanie. Cítite, ako na tomto mieste voňajú jablká, vínna réva, dni sa skracujú a vzduch nesie jasný odkaz prichádzajúcej jesene? Tehla v tomto príbehu, samozrejme, hrá jednu z hlavných úloh.  

Tehlový obklad Red kasteel antiek
Použité tehličky pri realizácii: RED KASTEEL ANTIEK

Tradične zemité tóny 
 

Ako popadané lístie – takú hru farieb ponúka MYSTIQUE obklad, ktorý evokuje vysušené lístie v tom najkrajšom spektre zemitých tónov. Napriek tomu, že si ho vieme predstaviť takmer všade, o čosi lepšie ladí s rustikálnymi domácnosťami, kde sa snúbia tradície a opojný závan levanduľových polí. Súhlasíte?

Tehlový obkald Mystique
Použité tehličky pri realizácii: MYSTIQUE

Klasická farba jesene? Terra Cotta!
 

Keď sa povie „pravá“ tehla, každému príde na myseľ terakotová farba, klasický „tehlový“ odtieň, ktorý si svoje miesto ukradol aj v kozmetickom priemysle pri výrobe bronzerov a líčok dodávajúcich zdravý odtieň pleti. Nesmie chýbať ani v našom jesennom tehlovom výbere! Hrejivá oranžová patrí medzi farby, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria a TERRA COTTA  je tehlová klasika, ktorá patrí k must have kúskom v Rustique šatníku – bude zdobiť aj vašu domácnosť?

Tehlový obklad Terra cotta na fasáde rodinného domu
 Použité tehličky pri realizácii: TERRA COTTA

Terakotový závan energie
 

Poznáte naše obľúbené porekadlo? Čím viac tehly, tým lepšie. V našich kruhoch platí nepísané – tehla = harmonický priestor. Ak nie ste z tých, ktorí si potrpia na minimalizmus alebo na diktát architektonických trendov, zafunguje aj u vás obklad TERRA COTTA GESINTELD. Pozrite, čo dokázal v tomto útulnom domčeku! Teplé tóny oranžovej dodajú každému miestu „šťavu“ a veľkorysú dávku energie. Tehlové obklady na stene premenia hluché miesta v dome či na terase na rozprávkový priestor, kde budete chcieť tráviť dni aj noci.

Tehlový obklad Terra cotta gesinteld
Použté tehličky pri realizácii: TERRA COTTA GESINTELD

Farbami opantané babie leto
 

Jedna stena obložená tehličkami RED KASTEEL? Hovoríme áno! Aj vám toto riešenie zdvihlo náladu? S odtieňmi, ktoré ponúka tento druh obkladu, do vášho domu zavíta aj slnečná energia optimizmus babieho leta. Nie je tajomstvom, že tehla skvelo oživí pracovňuobývačku, môžete ju použiť na ozvláštnenie častí miestnosti i jednotlivých prvkov. Ak svojmu bývaniu doprajete tehlu, môžete si byť viac než istí, že ucítite teplo domova. A nejde o žiaden mýtus!

red kasteel
Použité tehličky pri realizácii: RED KASTEEL

Pomarančovo - bordové tóny patria jeseni
 

Dominantný pomaranč a bordó tóny zdobia steny štýlovej predajne Segum. Tehlový obklad NIEUW MAAS sa v tomto priestore zhostil svojej extravagantnej role na jednotku. Všimnite si to, ako vkusne ukázala kombinácia zelenej s bordovou! Absencia škárovacej hmoty tiež vytvorila originálny efekt. Trúfli by ste si na niečo podobné? Nebojte sa v interiéri odvážnych jesenných farieb, pomôžu vám vytvoriť príjemné prostredie so zaujímavým prírodným akcentom.

Tehlový obklad Nieuw maas
Použité tehličky pri realizácii: NIEUW MAAS

Žltá, pozitívna farba u vás doma
 

Polyfunkčný dom Gaudí, ktorý je inšpirovaný známou barcelonskou stavbou La Pedrera navrhnutou surrealistom Antonim Gaudím, má svoju špecifickú atmosféru. Vlnité steny z drsného kameňa pôsobivo naznačujú oceánske vlny. Nezaostáva ani už ikonický mestský bytový dom v Bratislave s rovnomenným názvom, ktorý premenila pôsobivá žltá na miesto dýchajúce energiou a štýlom. Tehlový obklad LONDON YELLOW nesie odtieň jesene priamo v názve, no nič nepokazíte, keď sa u vás usídli natrvalo.

London yellow
Použité tehličky pri realizácii: LONDON YELLOW

Dôstojná bordová je vždy in
 

Bordový obklad AUTUMN ako jedna z farieb jesenného výberu RUSTIQUE, vás opantá. Niet divu, že túto realizáciu máme aj v našom pestrom blogu, farebné ročné obdobie má totiž priamo v názve. Majitelia si tieto obkladové tehličky v dôstojnej farbe žiadali na plot a časť domu, čím docielili eleganciu a určitú dávku noblesy. 

tehlový obklad Autumn na rodinnom dome
Použité tehličky pri realizácii: AUTUMN

Bordó opojenie vo farbe vína 
 

Tehličky VIOLET sú jasnou voľbou, napokon, sami uznajte ako sa svojou sofistikovanou farbou hodia do vidieckeho štýlu. A že skvelo ukážu, je stávka na istotu – v tejto realizácii zdobia plot, múriky, predsieň domu, krb i terasu! Bordó tóny tiež vzbudzujú pocit elegancie a dôstojnosti, ktorú pripomína aj zrelé víno ako symbol začínajúcej jesene. 

Violet
Použité tehličky pri realizácii: VIOLET

Hnedá v celej škále odtieňov
 

Spomínate si na rozprávku o Jankovi a Marienke? Pri pohľade na realizáciu v Rusovciach sa vám pred očami zaiste vybaví perníkový domček z nestarnúceho klasického príbehu, ktorý vás prenesie do ríše fantázie. Tehlovú fasádu na nadčasovom dome v Rusovciach dokonale oživil tehlový obklad HERMITAGE ANTIEK, ktorý zachováva moderné línie, no vyvolá pocit, že v rozprávke môže žiť naozaj každý. Farebné odchýlky evokujú rozmanitosť jesenných tónov, nerovnosti prírodného povrchu a nepravidelnosť obkladu dodávajú čarovnému priestoru punc autenticity a originality

hermitage antiek
 Použité tehličky pri realizácii: HERMITAGE ANTIEK

Industriálna stavba dostala jesenný šat
 

Štýlová predajňa Dom kávy sa prezliekla vďaka tehlovému obkladu TERRA COTTA GESINTELD do zaujímavého tehlového módu. Vrúcny odtieň terakotovej farby dodal loftovému industriálnemu priestoru s veľkoryso riešenými oknami ten správny šmrnc. Dom kávy je dôkazom toho, že tehla a káva idú dokopy, súhlasíte? 

terra cotta gesinteld
Použté tehličky pri realizácii: TERRA COTTA GESINTELD

Toto by vás tiež mohlo zaujímať

Cover photo

Katalóg

Inšpirujte sa naším katalógom Rustique

Vezmite si inšpiráciu so sebou! Stiahnite si katalóg!

Každoročne vám s radosťou a nadšením pripravujeme nový katalóg RUSTIQUE. Dbáme na to, aby sme šli s trendmi, je pre nás dôležité prinášať do vašich domovov módne hity v rámci tehál. Naše katalógy sú obšírne a plné inšpiratívnych variácií, z ktorých si vyberie každý milovník tehál. Nadchnite sa spolu s nami!

Stiahnite si náš katalóg!